Autorităţile de la Chişinău nu dau voie unioniştilor să treacă Prutul: “Marşul Centenarului”, blocat la vamă Albiţa-Leuşeni (FOTO)

Sursa foto: b1.ro

De peste 24 de ore un grup de 75 de tineri unionişti care au mărşăluit peste 1200 de kilometri de la Alba Iulia până la frontiera dintre România şi Republica Moldova sunt blocaţi în vama Albiţa-Leuşeni de către autorităţile de peste Prut care nu le permit să îşi continue traseul până la Chişinău.

În cadrul a ceea ce se numeşte “Marşul Centenarului”, aceştia au plecat pe jos din Alba Iulia în urmă cu mai bine de o lună şi doreau să ajungă în Chişinău pe 1 septembrie.

„Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere. Mai mulți din tinerii participanți nu s-au supus indicațiilor reprezentanților Poliției de Frontieră, prezentând în relația cu polițiștii de frontieră un comportament agresiv, dar și au creat impedimente la deplasarea mijloacelor de transport prin punctul de trecere Leușeni”, transmite Poliția de Frontieră printr-un comunicat citat de unimedia.info

George Simion, preşedintele grupului unionist “Acţiunea 2012”, a anunţat că vor intra în greva foamei dacă nu vor primi permisiunea de a intra în Republica Moldova.

“Ne-am așezat pe jos în vama R.Moldova. Am cerut asistență consulară. Altfel vom intra în greva foamei aici”, a scris George Simion pe Facebook.

De altfel, aceştia au fost nevoiţi să doarmă în corturi în vama Albiţa în noaptea de luni spre marţi.

Aceștia au făcut apel către autoritățile de la București să discute cu cele de la Chișinău pentru a le permite să treacă frontiera de stat și să-și continue drumul.

Ultima etapă a “Marşului Centenarului” urmează să cuprindă traseul Ungheni – Călăraşi – Sadova – Lozova – Căpriana – Străşeni – Chişinău. Unioniştii şi-au propus să ajungă pe 1 septembrie în Piaţa Adunării Naţionale din Chişinău.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here