CSM, acuzaţii dure la adresa lui Tudorel Toader: Face afirmaţii grave şi pune la îndoială credibilitatea procurorilor

Secţia pentru procurori din cadrul CSM vine cu acuzaţii dure la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, după ce acesta a pus sub semnul întrebării credibilitatea Ministerului Public în contextul războiului pe care îl poartă cu procurorul general Augustin Lazăr.

„Secţia pentru procurori a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora „Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are (…) s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”. Aceste declaraţii care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România. Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii cu caracter general sunt de natură a pune la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public”, se arată arată într-un comunicat de presă emis de CSM.

În plus, procurorii subliniază importanţa existenţei unui mesaj public „echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie, îndatorire care revine deopotrivă tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice”, inclusiv ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here