El este românul care a DESCOPERIT formula de a câştiga la LOTO: A obţinut MARELE PREMIU de 14 ori/ FOTO

Matematicianul român Ștefan Mandel, stabilit în Australia, a găsit o formulă de a obține matele premiu la loto. De-a lungul anilor a câștigat de 14 ori marele premiu, iar acum s-a retras pe o insulă liniștită, întrucât loteriile din mai multe țări au interzis practicile sale, scrie Daily Mail.

În mod normal, șansele unei singure persoane de a câștiga unul dintre marile premii la o loterie sunt de unu la 14 milioane. Stefan Mandel a învins șansele și a obținut jackpotul de 14 ori și a făcut asta fără a încălca vreo lege.

În timp ce lucra ca economist în România, Mandel și-a testat formula, sperând să câștige al doilea premiu. A pus pe bilet cinci dintre numerele rezultate din formula lui și un al șaselea aleatoriu. A obținut marele premiu și cu banii câștigați a reușit să fugă din ţară și s-a stabilit în Australia. La scurt timp după sosirea pe noul continent, Mandel a început să lucreze la adaptarea formulei la climatul australian. Datorită imensității combinațiilor posibile în loteria australiană, el a început să caute investitori, cu intenția de a completa cât mai multe bilete pentru fiecare miză majoră.

După ce a câștigat de 12 ori, autoritățile din Australia au început să ancheteze sistemul său matematic și, în ciuda faptului că legea nu interzicea ceea ce făcea, s-a decis că metodele sale nu sunt în spiritul jocului, astfel că au fost introduse legi noi care să interzică acest lucru.

Prin formula descoperită, Mandel a câștigat o loterie în România, 12 în Australia și un mare premiu în Virginia, SUA.

Într-un final, formula sa a fost interzisă în Australia și SUA, în condițiile în care aceasta presupunea 7,1 milioane de combinații de numere, un bilet fiind la acea vreme 1 dolar. El a convins 2500 de investitori australieni să contribuie cu 2500 de dolari fiecare.

În 1992, marele premiu a ajuns la 27 de milioane de dolari, iar Mandel și echipa sa au cumpărat fiecare bilet. ”Știam că o să câștig un mare premiu, 6 premii secundare și 132 de premii de categoria a 3-a și mii de alte premii minore.”, a spus el pentru Planet Money.

Profitul său a fost de 30 de milioane de dolari, ceea ce a dus la o bătălie în justiție timp de 4 ani, fiind investigat de către FBI și CIA, care până la urmă nu au avut ce să-i facă.

În 1995, Mandel a fost acuzat de evaziune fiscală. Și, în timp ce încerca să dea încă o lovitură în Israel, a fost găsit vinovat de fraudă fiscală și închis pentru 20 de luni.

După ce a fost eliberat s-a retras pe Vanuatu, o insulă liniștită din Australia, de unde nu a mai plecat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here