Gastroenterolog japonez: ”Nu mai înghițiți tone de pastile. Pentru o sănătate de fier aveți nevoie de cu totul altceva”

Sursa foto: ziarulonline.com

Japonezii sunt o națiune longevivă. Arată extrem de bine chiar și la vârste înaintate și se pot laudă cu o sănătate de fier. Cărui fapt se datorează toate aceste particularități? Unul din factorii principali este o alimentație echilibrată. Principiile unei alimentațîi corecte. Hiromi Shinya este un renumit doctor japonez, cu peste 40 de ani de experiență. Lucrările sale sunt dedicate principiilor alimentației corecte. Gastroenterologul a întocmit un întreg program de nutriție, folosit chiar și de unele celebrități. Doctorul japonez afirmă că va puteți restabili starea de sănătate fără nici un medicament, ci doar prin simplul fapt de a revedea modul în care va alimentați și a face schimbările necesare.

Care sunt, deci, recomandările medicului japonez? Primul pas spre refacerea organismului este, în opinia să, renunțarea la obiceiurile proaste. În plus, medicul susține că întrebuințarea în alimentație a produselor animaliere influențează negativ starea de sănătate. În această lista neagră sunt incluse și produsele lactate. Acestea conțîn grăsimi oxidate și, odată ce intră în intestine, sporesc numărul bacteriilor dăunătoare. Acest fapt duce la formarea toxinelor și a radicalilor liberi, care pot provoca boli grave, precum cancerul și diabetul.

Medicul nu susține că este cazul să renunțăm definitiv la carne, ci spune că este mult mai important să stabilim un raport corect al alimentelor din meniul nostru zilnic. El recomandă să echilibrăm alimentația astfel încât carnea să nu constituie mai mult de 10-15%, iar produselor de origine vegetală să le revină 89-90%.

Raportul optim al alimentelor din meniul zilnic: 1. Cerealele – 50%. Acestea trebuie să fie prezente în meniu, deoarece conțîn fibre și multe microelemente necesare organismului uman. Atâta doar că pentru a beneficia de maxim de nutrienți din cereale este bine să fie consumate în formă lor brută, adică să dăm preferință cerealelor integrale.

2. Fructele și legumele – 30-40%. O sursă importantă de fibre, vitamine și microelemente indispensabile organismului uman. Este recomandat să fie consumate proaspete, întrucât procesarea termică reduce semnificativ cantitatea de vitamine.

3. Carnea – 10-15%. Motivul pentru care cărnii îi este atribuit un procent atât de mic în meniul zilnic este faptul că organismul nostru consumă mult prea multă energie pentru digerarea acesteia. Potrivit gastroenterologului japonez, consumul de carne duce la îmbătrânirea prematură a corpului. El recomandă să înlocuim carnea cu peștele, deoarece acesta din urmă conține mai multe elemente benefice și se digera mult mai repede.

Există o schemă simplă care va va ajută la calcularea cantității necesare de carne sau peste pe zi: pentru fiecare kilogram al masei corporale e nevoie de 1 g de produs proteic. Nu mai puțîn important este, consideră Hiromi Shinya, să renunțăm la produsele lactate și alimentele grase (margarină, maioneză), deoarece acestea nu sunt deloc benefice și pot contribui la dezvoltarea diferitelor boli. De asemenea, medicul recomandă să nu mai mâncați pe fugă, căci orice mâncare trebuie să fie mestecată bine. Astfel, organismul va digera mult mai ușor alimentele consumate, plus că veți mânca mult mai puțîn.

Gastroenterologul japonez oferă un loc onorabil în programul sau de nutriție consumului de apă. Este de remarcat faptul că el recomandă consumul doar a apei arteziene, nu din ceainic și, cu atât mai mult, nu de la robinet. Este obligatoriu să beți apă dimineață, înainte de micul dejun. Și foarte important: nu săriți peste micul dejun, deoarece masă de dimineață contribuie la secreția bilei care s-a acumulat peste noapte.

Hiromi Shinya spune că apă hidratează membranele mucoase, sporește imunitatea și protejează organismul de viruși. Dacă o persoană nu bea suficientă apă, membranele mucoase se usucă, ceea ce cauzează reducerea funcției de protecție și în organism pătrund o serie de bacterii și microbi. Medicul recomandă să consumăm apă după următoarea schemă: câte 500 ml de apă înainte de micul dejun, prânz și cină. Apă trebuie să fie la temperatura camerei. Renunțarea la obiceiurile proaste și un meniu zilnic echilibrat reprezintă promisiunea unei stări de sănătate optime pentru mulți ani. Este de la sine înțeles că datorită acestor schimbări importante, sănătatea se va îmbunătăți, corpul va fi tonifiat și nu veți mai avea nevoie de nici un medicament.

Savanții chiar au înaintat ipoteza potrivit căreia respectând principiile unei alimentații corecte, echilibrate și diversificate, puteți să aduceți modificări considerabile la nivelul genelor. Adică, după ce ați învățat să consumați alimente sănătoase, veți fi sănătoși și nu doar voi înșivă, ci și generația următoare. Trebuie să recunoaștem că aceste recomandări nu sunt deloc drastice și nu necesită eforturi titanice. E nevoie doar să va reconsiderați meniul zilnic și să asimilați câteva obiceiuri utile și benefice sănătății. Iar acesta e un preț mic pentru ceea ce înseamnă sănătate și longevitate.

Sursa: ziarulonline.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here