Reacția lui Carmen Dan la acuzațiile Gabrielei Firea: Voi da răspunsuri mâine în Parlament

Ministrul de Interne Carmen Dan a fost provocată de jurnaliști să dea o replică acuzațiilor venite din partea Gabrielei Firea. Voi clarifica tot ce este de clarificat mâine, în Comisia de Apărare din Senat, a fost răspunsul ministrului de Interne.

Carmen Dan a fost întrebată, luni, la sosirea la Ministerul de Interne, despre acuzaţiile pe care i le-a adus primarul general Gabriela Firea, în legătură cu violenţele din 10 august şi a precizat că raportul clasificat va fi pus la dispoziţia Comisiei de Apărare din Parlament.

Întrebată despre faptul că i s-a cerut în mod clar demisia, Carmen Dan a spus: ”Sunt lucruri care nu-şi au sensul a fi lămurite pe scările Ministerului. Temele politice le-am discutat şi le-am lămurit în CeX”.

“Voi clarifica tot ce este de clarificat într-un cadru instituțional, așa cum este normal, și un astfel de cadru poate fi mâine la Comisia de apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14.30,” a declarat Carmen Dan.

Legat de protestele din 10 august, raportul clasificat va ajunge și în cadrul acestei comisii, acesta fiind solicitat și de către Parchetul Militar.

“Referitor la Comisia de apărare și la acel cadru instituțional, vreau să fac o precizare. Astăzi va ajunge la cele două comisii raportul clasificat despre care am vorbit. Imediat după prezența noastră în Comisia de apărare de la Camera Deputaților, Parchetul Militar a solicitat acest raport pe care l-am pus la dispoziție,” a declarat Carmen Dan.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Parlament, senatorul PNL Marcel Vela, anunţă că a convocat o nouă şedinţă, marţi, pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne, pe tema violenţelor de la protestul din 10 august, el afirmând că demisia ministrului Carmen Dan este “urgenţă naţională”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că jandarmii care au asigurat ordinea la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei au dormit o noapte pe jos, fără paturi, fără apă şi mâncare, “ca nişte vite”, şi spune că i-a reproşat ministrului de Interne, Carmen Dan, că nu a avut grijă nici măcar de oamenii săi.

“(…) I-am mai reproşat doamnei ministru faptul că nu a avut grijă de oameni, nici de oamenii din Bucureşti sau din alte zone şi care nu erau violenţi şi au avut de suferit, dar nici de oamenii săi. Pentru că vreau să vă spun că jandarmii au dormit o noapte pe jos, fără saltele, fără paturi, îmbrăcaţi, ca nişte vite. Primăria Capitalei s-a îngrijit ca în următoare noapte jandarmii să fie cazaţi în nişte cămine, cu paturi, cu saltele, să aibă duşuri, să aibă toalete, să aibă mâncare – nu au avut nici mâncare, deşi veneau de la drum -, să aibă apă”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea duminică seară, la România TV.

Ea a atras atenţia că nu este normal ca aceste lucruri să fie trecute cu vederea, iar greşelile trebuie să fie asumate.

“Nu mi se pare normal ca aceste lucruri să fie trecute cu vederea. Dacă un coleg de-al nostru a greşit, trebuie să recunoaştem noi, ca echipă, această greşeală, că nimeni nu e de neînlocuit. Este deja al doilea mare scandal cu doamna ministru, după ce domnul premier Tudose a plecat tot din cauza domniei sale, acum este al doilea mare scandal în care domnia sa iese învingătoare pe greşeli evidente, iar noi toţi ceilalţi suntem paria”, a mai spus Firea.

În şedinţa Comitetului Executiv al PSD de sâmbătă de la Neptun, primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, pe care o acuză că a pasat responsabilitatea asupra prefectului Capitalei pentru intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Solicitarea Gabrielei Firea a fost supusă la vot în CEx şi a fost respinsă.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here