Cine este tânărul căutat de scafandri o zi întreagă în apele Oltului, la Drăgănești, deși nu pățise nimic, și ce s-a întâmplat de fapt

Tânărul de 20 de ani care a pus pe jar pompierii și echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, după ce s-a anunțat la 112 că el s-ar fi înecat în apele Oltului, la Drăgănești, deși era teafăr și nevătămat, acasă la el, în Curtea de Argeș, se numește Vasile Ioana.

Povestea adevărată este următoarea: în dimineața zilei de duminică, 9 septembrie, Vasile Ioana a venit, împreună cu câțiva prieteni din Curtea de Argeș, pe malul Oltului la Drăgănești, la pescuit. La un moment dat, tânărul de 20 de ani a dispărut de lângă amicii săi și nu a mai apărut. După ce l-au strigat fără succes, prietenii tânărului au anunțat la numărul de urgență 112 că amicul lor este posibil să se fi înecat în Olt.

Așa s-a pornit totul. La fața locului au ajuns pompierii din Caracal care au început căutările cu o ambarcațiune cu motor. Au sosit și scafandri ISU Olt, dar și un echipaj SMURD pregătit să intervină dacă trupul tânărului ar fi fost găsit. Căutările au durat până spre seară, când, imediat ce intervenția a fost întreruptă din cauza curenților puternici și a lipsei de vizibilitate, pompierii au fost anunțați de polițiști că cel pe care îl căutau este teafăr.

De fapt, după ce s-a certat cu tovarășii săi de pescuit în urma mai multor pahare de alcool consumate pe malul râului, Vasile Ioana a plecat de lângă ei fără să îi anunțe, întorcându-se acasă cu mașina altor cunoștințe din Curtea de Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here