Se pregăteşte prima remaniere guvernamentală: Ei sunt miniştri pe care Dragnea îi vrea plecaţi

Liviu Dragnea pregăteşte prima remaniere guvernamentală din cabinetul Viorica Dăncilă. Întărit după victoria din Comitetul Executiv al PSD în care i s-a cerut demisia, Dragnea pregăteşte inclusiv înlocuirea unor nume importate.

Primul pe listă este cu siguranţă vicepremierul Paul Stănescu. Aflat în fruntea grupului care i-a cerut demisia lui Dragnea, Stănescu are şanse mari să fie înlocuit de la Ministerul Dezvoltării.

Lipsa de realizări într-un domeniu precum infrastructura îi va fi fatală foarte probabil şi lui Lucian Şova, ministru al Transporturilor. Acesta este văzut drept răspunzător pentru faptul că şantierele avansează extrem de greu.

Alţi miniştri pasibili de remaniere sunt: George Ivaşcu (Cultură), Ioana Bran (Tineret şi Sport) sau Natalia Intotero (Românii de Pretutindeni), conform Digi24.

O întrebare rămâne şi privind păstrearea sau nu în Guvern a ministrului Educaţiei, Valentin Popa. UDMR i-a cerut demisia acestuia nemulţumiţi de adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a modificărilor la legea educaţiei în condiţiile în care un articol modifică felul în care este predată limba română în şcolile minorităţilor.

În ciuda faptului că ALDE afirmă că miniştrii pe care şi i-a asumat nu au de ce să fie remaniaţi, nu aceeaşi părere este împărtăşită şi de PSD. Tot mai multe surse politice susţin că Liviu Dragnea nu mai are răbdare cu Tudorel Toader, considerându-l vinovat pentru întârzierea mai multor proiecte, în special amnistia şi graţierea.

De asemenea, unele voci sunt nemulţumite şi de activitatea lui Teodor Meleşcanu din fruntea Ministerului Externe.

În schimb, opoziţia susţine că remanierea ar trebui să înceapă direct de la vârf, de la primul-ministrul Viorica Dăncilă.

„Primul remaniat ar trebui să fie primul ministru, care la fiecare prezenţă publică mai comite câte o gafă”, a afirmat Ludovic Orban.

„Viorica Dăncilă trebuie să plece neapărat pentru că nu e capabilă să înţeleagă care este rolul ei de premier. De asemenea, Carmen Dan, care nu a răspuns în niciun fel ca ministru de Interne la cea mai mare dezbinare de care au avut parte românii în anul Centenarului : bătaia”, a precizat şi Petru Movilă, deputat PMP.

Cu toate acestea, Carmen Dan rămâne o protejată a lui Liviu Dragnea, fiind greu de crezut că PSD va renunţa la ea.

Petrea Daea se confruntă la rândul său cu o serie de critici puternice în contextul epidemiei de pestă porcină ce a măcinat ţara, dar, la fel, se bucură de protecţia lui Liviu Dragnea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here