Primăria Slatina prelungește campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân

Campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân demarată de Primăria Slatina la începutul acestei luni va fi prelungită până la jumătatea lui octombrie, anunță primăria municipiului-reședință de județ.

Decizia a fost luată din cauza volumului mare de cereri din partea cetățenilor, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.

„Datorită volumului ridicat de cereri pe care l-am primit din partea cetățenilor, campania de sterilizare gratuită se prelungește până pe data de 14 octombrie”, se precizează în comunicat.

Primăria Slatina a demarat, în data de 1 septembrie, în colaborare cu Asociația „Prietenii noștri”, o nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu stăpân care urma să se desfășoare până la 29 septembrie.

„Este o problemă care care ne privește pe toți, o problemă pe care o vom rezolva împreună. Imaginea jalnică a câinilor abandonați, bolnavi, milestați, care mușcă trebuie să devină în scurt timp amintire”, se arată într-o campanie de informare a primăriei.

Sterilizarea patrupedelor reduce riscul apariției tumorilor mamare, împiedică apariția tumorilor ovariene și a piometrului, împiedică apariția cancerului testicular, previne apariția problemelor de prostată, elimină neplăcerile cauzate de manifestarea comportamentului sexual (marcarea teritoriului), iar animalele sterilizate trăiesc mai mult, susțin specialiștii.

Sterilizările se efectuează în urma programărilor telefonice la numărul de telefon 0726.179.270.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here