Liderul PPE, Manfred Weber, mesaj dur după întâlnirea cu Viorica Dăncilă: Solicităm de urgență Guvernului român să se oprească ofensiva la adresa justiției

Foto: b1.ro

Liderul grupului popularilor europeni (PPE), Manfred Weber, a transmis marți, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă că este „foarte îngrijorat de situația din România”, în ceea ce provește lupta anticorupție.

”Sunt extrem de îngrijorat de situația din România. Am întrebat-o astăzi pe prim-ministrul Viorica Dăncilă despre corupție și despre independența justiției. Vom fi intoleranți în ceea ce privește statul de drept”, a scris Weber într-un mesaj publicat pe Twiter.

În aceeași postare, liderul PPE a atras atenția, într-un mesaj video, că în România independența justiției este pusă sub presiune și a făcut referire la incidentele violente de la protestul din 10 august. Politicianul european cere astfel Guvernului de la București să oprească această ofensivă împotriva justiției.

”România face pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție și independența justiției este sub presiune. Am văzut în această vară în București oameni bătuți de forțele de ordine și, sincer, asta este inacceptabil. Lupta împotriva corupției nu este un lux, ci modalitatea supremă de a ne apăra cetățenii și afacerile de abuzurile din partea statului. Din acest motiv solicităm de urgență Guvernului român să se oprească din această ofensivă. Suntem alături de cetățenii europeni și vom fi intoleranți în ceea ce privește statul de drept”, a declarat Manfred Weber.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here