384 de morţi şi 540 de răniţi, după un cutremur urmat de tsunami în Indonezia. Imaginile groazei

Sute de oameni au murit sau au fost răniți în Indonezia, după un cutremur de 7,5, urmat de un tsunami care a lovit insula Sulawesi.

UPDATE. Numărul răniţilor în cutremurul urmat de tsunami din insula Sulawesi, Indonezia, a ajuns la peste 540.

„Mulţi oameni morţi au fost găsiţi de-a lungul ţărmului”, a afirmat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvând al agenţiei care se ocupa de dezastre. Acesta a adăugat că datele sunt încă provizorii.

„Când a apărut ameninţarea de tsunami, oamenii erau pe plajă şi nu au luat-o imediat la fugă şi au devenit, astfel, victime”, a mai spus Sutopo Purwo Nugroho.

Unele persoane au reuşit să scape de valurile uriaşe urcându-se în copacii de şase metri, a mai spus purtătorul de cuvânt.

(w500) <p>Cutremu

UPDATE. Cel puţin 384 de persoane au murit în urma cutremurul şi tsunami-ului din Indonezia. Numărul deceselor a fost confirmat de autorităţile indoneziene din domeniul dezastrelor. De asemenea, peste 350 de persoane au fost rănite.

Valuri de peste 3 metru au lovit oraşul Palu, situat în insula Sulawesi.

(w500) <p>Cutremu

Imaginile cu tragedia arată oamenii care ţipă şi întră în panică, în timp ce o moschee se dărâmă.

(w500) <p>Cutremu

Cutremurul a fost urmat de o serie de replici care au avut şi peste 5 grade.

Sute de case s-au transformat în ruine. De asemenea, spitale, hoteluri şi o serie de mall-uri au fist grav afectate.

(w500) <p>Cutremu

Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurate, însă acestea sunt îngreunate de faptul că oraşul a rămas fără energie eletrică. În plus, principala şosea către Palu a fost blocată de o alunecare de teren.

(w500) <p>Cutremu

Un cutremur cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter s-a produs vineri în insula Sulawesi din Indonezia, fiind emisă o alertă de tsunami, după ce anterior a avut loc un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter.

(w500) <p>Cutremu

Informaţiile anterioare arătau că cel puțin 48 de persoane au murit, iar peste 350 au fost rănite după ce un cutremur cu magnitudinea 7,5 urmat de tsunami a lovit orașul Palu de pe insula Sulawesi din Indonezia, relatează Reuters. Agenția pentru reducerea dezastrelor din Indonezia susține că sunt ”mulți morți”, iar bilanțul ar putea crește.

Un tsunami de până la 2 metri a lovit orașul indonezian Palu, după ce țara a fost lovită vineri de două cutremure. Informațiile inițiale arătau că mai multe clădiri s-au prăbușit.

”Tsunamiul de 1,5 -2 metri s-a retras. S-a încheiat. Situația este haotică, oamenii aleargă pe străzi, iar clădiri s-au prăbușit. Un vapor a fost adus pe țărm”, a spus șeful Agenției de meteorologie a Indoneziei, Dwikorita Karnawati.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here