Decizie majoră a Marii Britanii care afectează toți românii. Anunțul șoc al Theresei May

Premierul britanicTheresa May a anunțat marți că se vor schimba reglementările existente în ceea ce privește libera circulație a cetățenilor. Astfel, se va schimba statutul imigranților europeni odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

„Când vom părăsi Uniunea Europeană, vom institui un sistem de imigraţie care pune capăt, o dată pentru totdeauna, liberei circulaţii”, a declarat Theresa May într-un comunicat. Aceasta a subliniat faptul că noul sistem va avea la bază competența muncitorilor, pentru  „a permite reducerea imigraţiei persoanelor slab calificate”. După aceleași reguli vor fi selectați și cei care vor să studieze aici.

Comitetul Consultativ asupra Migraţiei a realizat un studiu în urma căruia a recomandat ca cetăţenilor proveniţi din Spaţiul Economic European să nu li se ofere un regim preferenţial, în cazul în care problema imigraţiei nu este integrată în negocierile privind ieşirea Regatului Unit din UE.

În prezent, cetățenii oricărei țări din Uniunea Europeană pot lucra și se pot stabili în Regatul Unit, dar această posibilitate nu va mai exista din momentul în care se va sfârși perioada de tranziție post-Brexit, în decembrie 2020.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here