Universitatea Pitești – Filiala Slatina a marcat, marți, începutul unui nou an universitar/ FOTO+VIDEO

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie – Filiala Slatina din cadrul Universităţii Piteşti și-a redeschis, marți, porțile pentru un nou an universitar, în prezența unor oaspeți aleși. În anul 2018 – 2019, la filiala din Slatina vor studia aproape 300 de studenți înscriși la licență și masterat. 

Alături de studenții slătineni au fost prorectorul Universității, conf. univ. dr. Emanuel Soare, Loredana Bloju, reprezentantă a Decanatului facultății, prof. univ. dr. Marin Ionică, și lect. univ. dr. Cornel Nicolae. Consiliul Județean Olt a fost și el reprezentat prin vicepreședintele Virgil Delureanu, iar de la Inspectoratul Școlar Județean a fost Vera Rachina.

În deschidere, Marin Ionică a spus că la filiala din Slatina cursurile facultății au fost absolvite de 3.000 de studenți, dintre care 1.700 la Științe ale Educației.

„Dacă facem o comparație cu cei 6.000 de profesori care sunt în județul Olt, peste 25% dintre ei au terminat studiile la această facultate”, a precizat Marin Ionică.

Prorectorul Emanuel Soare i-a felicitat pe studenți că au ales facultatea Universității Pitești, furnizându-le argumente potrivit cărora nu au greșit făcând această alegere.

„Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie este cea mai mare facultate din cadrul Universității Pitești, având peste 2.000 de studenți, iar Universitatea Pitești este una regională datorită acestei facultăți, pentru că în toate cele cinci filiale numai Facultatea de Științe ale Educației are programe de studii, de licență și masterat – ceea ce este un lucru excepțional. Așadar vă felicit că ați ales această facultate, și în special aceste programe de studii, de licență în domeniul învățământului primar și preșcolar și de masterat în domeniul managementului educațional. Toate aceste programe la Filiala Slatina sunt foarte căutate, pentru că noi, în fiecare an, ocupăm maximum de studenți, atât la licență, cât și la masterat, în condițiile în care, din 2008 încoace, populația școlară scade de la an la an. În același timp, absolvenții de liceu iau din ce în ce mia greu examenul de bacalaureat. Deci, posibilii viitori studenți pentru facultatea noastră sunt din ce în ce mai puțini. Și totuși, noi umplem toate locurile. Asta înseamnă că Universitatea din Pitești este una dintre cele mai atractive universități la nivel național”, le-a vorbit studenților prorectorul Universității Pitești.

La rândul său, vicepreședintele CJ Olt le-a spus studenților că și-au ales o profesie pe cât de grea, pe atât de nobilă.

„V-ați ales o meserie grea, dar frumoasă. Totodată, vă felicit că ați ales această filială a Facultății de Științe ale Educației din cadrul Universității Pitești, o universitate cu tradiție, și sper ca elevii pe care dumneavoastră îi veți învăța ceea ce trebuie să ducă România pe culmile înalte ale succesului”, a spus Virgil Delureanu.

Loredana Bloju i-a încurajat pe studenți să fie îndrăzneți la cursuri, să îi întrebe pe profesori tot ceea ce vor să afle în afară de ceea ce le va fi predat, și să nu neglijeze, sub nici o formă, practica pedagogică, esențială în profesia lor de mai târziu.

„Mă bucur că ați ales Facultatea de Științe ale Educației, că ați ales școala de educație, pentru că, dincolo de cunoștințele teoretice și practice care vă vor ajuta să vă formați profilul dumnevoastră ca profesor, până la urmă trebuie să vă formați și în domeniul acesta al educției, să găsiți la noi elemente care vă vor ajuta să vă formați și profilul personal, nu numai profesional. Noi vom încerca să vă dăm ceea e este mai bun; de aceea, dumneavoastră îndrăzniți să ne întrebați, îndrăzniți să veniți la cursuri și la seminarii, e chiar o recomandare asta. Veți beneficia și de practică pedagogică, pe care să nu o evitați, pentru că ea este esențială în a vedea efectiv cum ar trebui să se deruleze activitățile pentru care vă pregătiți.

Știu că o să existe momente în care o să îi iubiți pe profesori, o să îi urâți, o să îi bârfiți, o să fiți furioși pe ei pentru toate provocările pe care vi le lansează, însă toate aceste lucruri sunt pentru a vă forma pe dumneavoastră ca viitori profesori”, a afirmat reprezentanta Decanatului.

Aproape 300 de studenți vor studia în anul 2018 – 2019, dintre care 180 la licență și 100 la masterat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here