Vești BUNE pentru milioane de români! Guvernul a anunțat lista celor care AU DE LUAT BANI DE LA STAT

Milioane de români vor avea de luat bani de la stat.

Guvernul a anunțat că va fi adoptat în ședința de joi un proiect ce stabilește sumele ce vor fi încasate de fermieri în 2018.

Aceștia vor putea depune la sediile APIA cerera de plată pentru obţinerea subvenţiilor, fie că sunt crescători de animale, fie că sunt fermieri din zona de producţie vegetală, scrie Capital.

“Cuantumul pe hectar al plăţilor directe care se acordă pe anul de cerere 2018 este de 102,5 euro/ha pentru schema de plată unică pe suprafaţă. În cazul plăţilor redistributive, la suprafeţele cuprinse între unu şi cinci hectare, s-a stabilit un cuantum de 5 euro/hectar, iar la suprafeţele de peste cinci hectare, dar până în 30 de hectare, s-a stabilit 50,3 euro/hectar.

Pentru înverzire s-a stabilit o subvenţie de 58,2 euro/hectar, iar pentru tinerii fermieri de 25,8 euro/hectar. În hotărârea guvernului se precizează că subvenţia pe hectar la plăţile pentru tinerii fermieri nu trebuie să depăşească 50% din cuantumul per hectar al schemei de plată unică pe suprafaţă”, arată Caputal.

De asemenea, plafonul aferent plăţii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine, care se acordă pentru anul de cerere 2018 va fi de 56,1 mil. euro.

Totodată, se menționează că începând cu data de 16 octombrie 2018, APIA poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here