Curtea Supremă a exclus mai multe probe dintr-un dosar în care sunt anchetaţi apropriaţi ai lui Liviu Dragnea, precum primul patron Tel Drum

Zeci de interceptări şi filaje au fost excluse dintr-un dosar în care sunt implicaţi primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fiscuci, si cumnatul acestuia, fostul deputat PSD Adrian Simionescu. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă după o excepţie ridicată de unul din avocaţii inculpaţilor în cameră preliminară.

Practic, Înalta Curte a desfiinţat circa 10 încheieri de şedinte date tot de ÎCCJ în 2014, prin care erau puse în executare mai multe măsuri de supraveghere tehnică.

„Exclude din materialul probator toate procesele verbale de consemnare a rezultatelor activităţilor de supraveghere tehnică mai sus-menţionate”, se arată în minuta Înaltei Curti.

În baza unei decizii a Curţii Constituţionale, din 18 ianuarie 2018, judecătorii au dispus excluderea fizică din dosar a CD-urilor cu înregistrări, eliminarea referirilor la aceste mijloace de probă şi eliminarea redării conţinutului acestor mijloace de probă din rechizitoriu.

În urma acestei decizii, DNA este nevoită să excludă până la primul termen din 9 noiembrie aceste probe de la dosar.

Jurnaliştii de la ziare.com au scris despre fostul parlamentar Adrian Simionescu că discuta liber la telefon despre afaceri, în timp ce trebuia să lucreze în favoarea celor care l-au votat în Legislativ.

Adrian Simionescu a fost vicepreşedintele PSD Teleorman în perioada 2001-2012, fiind mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea la conducerea organizaţiei locale de partid. Politicianul a ocupat între 2008 si 2009 functia de vicepreşedinte al CJ Teleorman.

La rândul său, Marian Fişcuci este prieten din copilărie al lui Liviu Dragnea, donator constant la PSD şi a figurat timp de 4 ani în actele Tel Drum, fiind primul proprietar al firmei despre care procurorii DNA . Fişcuci şi Dragnea sunt prieteni vechi, cei doi au absolvit împreună în 1980 Colegiul Unirea din Turnu Măgurele. Fişcuci a cumpărat acţiunile Tel Drum la privatizarea din 2001.

De altfel, în dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea, anchetat de DNA, Fişcuci este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Practic, afaceristul ar fi devenit scriptic acţionar majoritar al Tel Drum şi a acţionat şi ca un interpus al liderului PSD în administrarea societăţii comerciale.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here