Viorica Dăncilă a explicat de ce a votat în 2015 pentru căsătoriile gay: Aşa este democraţia

Premierul Viorica Dăncilă a explicat votul favorabil pe care l-a dat în 2015 în Parlamentul European, pe raportul ce prevedea inclusiv căsătoriile gay. Dăncilă susţine că documentul respectiv îndemna ţările partenere să se poziţioneze referitor la subiectul căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Premierul şi-a justificat votul ”pentru” explicând că ”aşa este democraţia”. 

În anul 2015, 21 de europarlamentari români, printre care şi Viorica Dăncilă votau, în Parlamentul European, în favoarea unui raport ce prevedea inclusiv căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În plin referendum pentru familia tradițională, premierul Viorica Dăncilă a explicat votul de la acea vreme.

”Este raportul domnului Antonio Panzeri. Știu despre acest raport. Acolo se spunea faptul că îndemna instituţiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu cred că românii se pot gândi în cadrul refendumului cum își creonează viitorul în aceasta privință. (…) Instituţiile şi statele membre să se gândească referitor la căsătoriile între persoanele de acest sex. Fiecare stat are dreptul să aibă o opinie şi am votat «pentru», deoarece aşa este democraţia”, a explicat sâmbătă premierul Vioirca Dăncilă.

Votul a fost dat în urmă cu trei ani, la Strasbourg, asupra raportului „privind drepturile omului în lume şi politica UE”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here