MAI: Urnele de la unele secții de vot din Bacău nu sunt sigilate corect. Autoritățile fac verificări

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că duminică au fost primite prin apel la 112 mai multe sesizări cu privire la faptul că în unele secții de votare din județul Bacău, urnele nu ar fi sigilate corect. În total, până duminică la ora 13.00, au fost primite 16 sesizări în legătură cu procesul de votare, iar una dintre ele nu a fost confirmată, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI. 

”Până la această oră procesul de vot a decurs fără probleme deosebite. Au fost înregistrate 16 sesizări în legătură cu procesul de votare.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, una nu s-a confirmat.

Restul sunt fie în curs de verificare, fie au fost deja soluționate.

Până la această oră, nu au fost aplicate amenzi pentru fapte contravenționale.

În legătură cu două sesizări privind posibile infracțiuni se continuă verificările pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și persoanele responsabile.

De asemenea, în județul Bacău, au fost primite prin 112 sesizări cu privire la faptul că sunt secții de vot unde urnele nu sunt sigilate corect. Drept urmare a fost anunțat Biroul Electoral de Circumscripție.

În ceea ce privește, persoanele din centrele de reținere și arest preventiv, începând de ieri de la începerea procesului de vot și până astăzi la ora 12 au votat prin intermediul urnei speciale 510 persoane”, a anunțat Monica Dajbog.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here