Cod portocaliu de PLOI TORENŢIALE şi inundaţii în sudul Franţei! Avertisment MAE

Sursa foto: b1.ro

Alertă MAE pentru românii care sunt sau merg în Franţa, unde a fost emis cod portocaliu de fenomene extreme, iar avertizarea rămâne în vigoare pentru următoarele zile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, de luni până joi, în sudul Franţei, se instituie cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că Centrul de Meteorologie local a emis cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente pentru departamentele din sudul ţării. Avertizarea este valabilă în zonele Bouches-du-Rhône, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, Gard, Pyrenees Orientales, se arata intr-un comunicat al MAE transmis luni Agerpres.

Cetăţenilor români aflaţi în vacanţă sau stabiliţi în sudul Franţei li se recomandă să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Franceza: +33680713729 si cel al Consulatului General al Romaniei la Marsilia: +33610027164, releva sursa citata.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://marsilia.mae.rowww.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here