Ce pensie are Traian Băsescu după ce a fost comandant de navă, primar al Capitalei și președintele României/ SURPRIZĂ

Traian Băsescu a intrat în discuțiile ce privește sistemul pensiilor special din România, comentând joi seară, 11 octombrie, despre Ioan Ficior, condamnat la închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii. A mărturisit că nu e corect ca torționarul să aibă o pensie de de 5.500 de lei, în timp ce el, ca fost preşedinte de stat, fost comandant de navă şi fost primar general, a ieşit cu o pensie de 2.980 de lei.

Un fost preşedinte are o pensie mai mică decât un torţionar. Eu am ieşit cu 2.980 de lei pensie, torționarul Ion Ficior avea 5.500 de lei.”, spune Traian Băsescu, însă omite să precizeze și ce indemnizații primește.

Guvernul asta a avut două linii, salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând contribuţiile. Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5%, plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”, a spus, joi seară, la B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 ani prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980 de lei pensie. Dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu, la B1.TV.

Sursa: cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here