Raed Arafat, despre efectele unui cutremur de 7,5 grade asupra Bucureştiului: Zeci de clădiri dărâmate parţial sau total, sute de răniţi şi dispăruţi/ Vezi dacă locuiești în zone de risc

Începând cu ora 9.00 s-a declanșat exercițiul national „SEISM 2018”, cel mai mare exercițiu seismic din România, din ultimii 20 de ani. Într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul de Interne, Raed Arafat a prezentat scenariul exerciţiului şi cum fiecare zonă a Capitalei va fi impactată de un asemenea cutremur de 7,5 grade.

„Cel puţin din ce ştim până la acest moment avem centrul Bucureştiului cel mai afectat. Clădirile care sunt cu risc seismic 1 construite înainte de 1940. În zona centrală a Capitalei, Universitate- Centru Vechi, avem dărâmate parţial sau total 12 clădiri conform scenariului. Răniţi şi persoane afectate în prima fază ca estimare sunt 200 de persoane, dar acest lucru urmează să fie actualizat când încep operaţiunile de căutare salvare.

Zona doi între bulevardul Ştefan cel Mare şi Dorobanţi, avem prăbuşite parţial sau total 4 clădiri. Este avariat un corp de clădire al Spitalului Colentina în care erau internate 50 de persoane, 150 de răniţi şi 350 de persoane dispărute. Acesta este scenariul la momentul actual în această zonă.

Zona trei, Strada Botianu- Şoseaua Colentina, un imobil prăbuşit şi aproximativ 80 de persoane surprinse.

Calea Victoriei, Calea Dorobanţi, Dacia, Magheru – prăbuşite 2 blocuri de locuinţe.

Conform scenariul pe care îl avem, 8:37 dimineaţă, este un moment în care populaţia nu este toată în locuinţă. Deci este o zi de lucru normal sau una de recupare, deci nu luăm în calcul că este un weekend obişnuit”, a explicat Raed Arafat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here