Condamnatul Darius Vâlcov a reprezentat oficial România la întâlnirea Dăncilă-Erdogan

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, a reprezentat oficial România în delegația prezentă la bilaterala cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, potrivit realitatea.net.

Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, a fost unul dintre reprezentanții oficiali ai României la întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan.

Darius Vâlcov apare în fotografiile publicate pe site-ul guvernului de la dineul oficial oferit de Erdogan în onoarea premierului român.

Potrivit informațiilor oferite de guvern, Viorica Dăncilă s-a întâlnit luni atât cu președintele turc, cât și cu alți oficiali de la Ankara.

La declarație de presă de după convorbirea tete-a-tete cu Erdogan, Dăncilă a spus că nivelul cooperării dintre cele două țări este ”foarte ridicat”, bazându-se pe ”interese şi valori comune”.

Dăncilă a mai spus că România rămâne un susținător al aderării Turciei la UE.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat la începutul anului, de ÎCCJ, la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

El a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Fostul primar al Slatinei mai este judecat în alte două dosare, într-unul pentru luare de mită și în celălalt pentru instigare la dare și luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here