Victorie pentru Iohannis, la CCR, în faţa PSD. Curtea a admis sesizarea sa privid Curtea de Conturi

Foto: romaniatv.net

Curtea Constituţională a României admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

Pe 30 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis la CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi. Klaus Iohannis susţinea, printre altele, că această lege a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului, adăugând că actul normativ a fost dezbătut şi adoptat cu depăşirea termenului constituţional de 60 de zile stabilit pentru prima Cameră sesizată, respectiv Camera Deputaţilor.

El invoca în sesizare şi motive de neconstituţionalitate intrinsecă. Astfel, şeful statului menţiona că dispoziţiile introduse în această lege reinstituie un control preventiv al Curţii de Conturi, dar reglementarea este incompletă. Iohannis critica şi prevederea care instituie obligaţia în sarcina Ministerului Public de a transmite o serie de informaţii Curţii de Conturi aflate în exercitarea atribuţiilor sale.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here