Presa din Turcia: Detalii crunte despre jurnalistul dat dispărut, care ar fi fost torturat și decapitat în Consulatul saudit din Istanbul

Foto: b1.ro

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, dispărut de la începutul lunii octombrie, a fost ”decapitat” după ce a fost torturat în clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, potrivit cotidianului proguvernamental turc Yeni Safak. Publicația citată precizează și că a avut acces la o înregistrare audio din acele momente, informează Agerpres. 

Potrivit sursei citate, Jamal Khashoggi, cunoscut pentru opiniile sale critice la adresa conducerii de la Riad, ar fi fost torturat în timpul unui interogatoriu. Agenții saudiți i-ar fi tăiat degetele jurnalistului, după care l-au decapitat, notează jurnaliștii turci, fără a precizat cum au avut acces la înregistrarea cu pricina.

Aceeași sursă mai precizează că în înregistrări poate fi auzit și consulul saudit Mohammad Al-Otaibi care spunea „faceţi aceasta afară, îmi veţi crea probleme”. „Dacă vrei să trăieşti când te întorci în Arabia Saudită, taci din gură”, a fost răspunsul primit de Al-Otaibi, care a plecat, marți, din Istanbul.

Nu este prima dată când în presa internațională se vorbește despre existența unor înregistrări din momentul în care Khashoggi a fost torturat și ucis. Și jurnaliștii de la Washington Post, publicație la care scria jurnalistul, au precizat că există înregistrări audio și video din momentele în care jurnalistul saudit se afla în clădirea consulatului, unde a fost „interogat, torturat şi apoi ucis”, înainte ca trupul său să fie dezmembrat.

Totuși, este prima dată când o publicație din Turcia a vorbit despre aceste înregistrări.

Autoritățile saudite neagă acuzațiile Turciei, potrivit cărora jurnalistul ar fi fost omorât de o echipă trimisă special la consulatul din Istanbul.

Jamal Khashoggi a fost văzut ultima dată pe 2 octombrie, atunci când a mers la Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a face o serie de demersuri în vederea căsătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here