Pompierii din Slatina, ACȚIUNE de AMPLOARE la Prysmian/ FOTO+VIDEO

Detașamentul de Pompieri Slatina a desfășurat, vineri, 19 octombrie, în incinta fabricii de cabluri Prysmian, un exercițiu cu forțe în teren.

Conform scenariului, într-o hală de producție a cablurilor electrice, a izbucnit un incendiu. Incendiul s-a produs pe timpul executării manevrelor de repunere în funcțiune a unui echipament. Incendiul s-a propagat rapid, cu flacără violentă și fum dens, la materialele combustibile aflate în hală. Un angajat al operatorului a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și a fost necesară intervenția echipajului SMURD.

„La exercițiu au participat peste 15 pompieri, de la Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. De asemenea, prima intervenție a fost asigurată de Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al operatorului economic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Subunitățile de intervenție desfășoară lunar astfel de exerciții, iar scopul principal al acestora îl reprezintă antrenarea personalului operativ și antrenarea personalului de pe locul de muncă, cu atribuții pe linie de prevenire și stingere a incendiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here