Peste 2000 de viroze și pneumonii în Olt la începutul sezonului rece. Peste 140 de bolnavi au fost internați

Peste 2000 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate, săptămâna trecută, în județul Olt, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt. 

Săptămâna trecută s-au înregistrat 1.506 cazuri de infecții respiratorii acute în Olt, 62 de oameni bolnavi fiind internați în spital, dar și 524 de pneumonii, 84 de pacienți având nevoie de tratament în regim de spitalizare, potrivit ultimelor date statistice ale Direcției de Sănătate Publică.

Pentru sezonul rece 2018 – 2019, DSP a catagrafiat 30.300 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

Din achiziția Ministerului Sănătății, Oltului i-au fost repartizate 12.640 doze de vaccin gripal (în trei tranșe: luna septembrie – 1640 doze, luna octombrie – 11.000 de doze) pentru vaccinarea grupelor populationale considerate la risc. Până acum, 1500 de doze au fost administrate medicilor, cadrelor sanitare medii și personalului auxiliar din spitale și din unitățile sanitare ambulatorii, din unitățile de bolnavi cronici, persoanelor adulte și copiilor  din instituțiile de ocrotire socială, persoanelor care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, precum și persoanelor cu vârstă de cel puțin 65 de ani.

Ultimele două tranșe, respectiv 11.000 doze, vor fi distribuite tuturor medicilor de familie de la nivelul județului Olt, pentru vaccinarea antigripală a grupelor populationale considerate la risc în acest sezon rece.

  Ultimele două tranșe, respectiv 11.000 doze  vor fii distribuite tuturor medicilor de familie de la nivelul județului Olt, pentru vaccinare antigripală a  grupelor populationale considerate la risc în acest sezon rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here