Drept la replică

Un material sosit pe e-mail-ul redacției și asumat de avocat Marius Predoi precizează că Sorin Păduraru nu a avut calitatea de martor sau martor-denunțător în dosarul în care a fost cercetat primarul comunei Deveselu, Ion Aliman (trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită), așa cum a reieșit dintr-un articol publicat luni seară pe situl OLT-ALERT, ci calitatea de suspect, cauza sa fiind clasată. În virtutea obiectivității, publicăm acest material în forma solicitată ca drept la replică.

In legatura cu articolul publicat in data de 22.10.2018 pe site-ul www.olt-alert.ro cu titlu „BOMBĂ: Cine l-a denunțat la DNA pe primarul comunei Deveselu, trimis în judecată pentru luare de mită/DOCUMENT”, în numele clientului nostru Paduraru Sorin, in temeiul art. 30 aliniat 6 din Constitutia Romaniei (Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.) va solicitam acordarea urmatorului drept la replica, cu consecinta rectificarii informatiilor eronate pe care le-ati publicat in sus mentionatul articol:

„Domnul Paduraru Sorin nu a avut calitatea de martor sau martor-denuntator in cauza care a format obiectul dosarul 996/P/2014, dosar in care s-a dispus in data de 16.10.2018 trimiterea in judecata a domnului Aliman Ion, primar al comunei Deveselu, pentru savarsirea infractiunii de laure de mita.

Asa cum rezulta din documentul atasat, comunicat domnului Paduraru Sorin astazi, 22.10.2018, acesta a avut calitatea de suspect, in legatura cu o presupusa fapta de complicitate la luare de mita, prevazuta de art. 48 raportat la art. 289 alin. 1 Cod Penal.

Fata de domnul Paduraru Sorin s-a dispus solutia clasarii, in temeiul art. 16 litera a) Cod Procedura Penala – fapta nu exista, aceeasi solutie fiind dispusa si in ceea ce il priveste pe presupusul autor al faptei, domnul Aliman Ion.

Fapta in legatura cu care s-a dispus trimiterea in judecata a domnului Aliman Ion (acesta fiind cercetat sub aspectul savarsirii a doua fapte de luare de mita) nu are nicio legatura cu domnul Paduraru Sorin, care nu a avut si nu are nicio calitate – martor, martor-denuntator, suspect, inculpat.

Intrucat informatiile referitoare la persoana care a formulat denuntul penal ne-au fost aduse la cunostiinta cu ocazia desfasurarii urmaririi penale, parte a procesului penal care nu este publica, nu va putem da mai multe detalii in legatura cu aceasta, dar rezulta in mod evident din actul atasat ca va aflati in eroare atunci cand afirmati ca: „Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită pe baza denunțului făcut la DNA de omul de afaceri slătinean Sorin Păduraru„.

Precizam ca ati publicat acest neadevar fara a solicita un punct de vedere si persoanelor implicate, ceea ce reprezinta o incalcare a deontologiei profesionale si a principiului audiatur et altera pars. ”

Cu stima,

Pentru Paduraru Sorin

avocat Marius Predoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here