Ilie Balaci, ultimele cuvinte. Ce i-a spus „Minunea Blondă” mamei sale înainte să se stingă

Foto: a1.ro

Ilie Balaci s-a stins din viață în dimineața de duminică, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Ultimele cuvinte ale lui Balaci au fost în discuțiile cu mama sa. Potrivit reporterului Digi Sport de la Craiova, Toni Sorică, Balaci a fost la o petrecere cu o seară înainte, iar apoi s-a dus acasă la mama sa, în Craiova.

„Ilie Balaci aseară a fost la o petrecere, alături de câțiva prieteni, la ziua unei cunoștințe. A ajuns la ora 3-3 și jumătate la locuința mamei sale, în cartierul Rovine, s-a trezit de dimineață bine, iar apoi apropiații, cei cu care am vorbit în această dimineață la acea locație au spus, din spusele mamei și a vecinilor, că ar fi simțit mici probleme, nu s-a simțit bine, i-a spus mamei că ar fi bine să-i facă un ceai cu lămâie. Nu avea, se pare, lămâie în casă, a mers la o vecină, iar în momentul când s-a întors, l-a găsit inconștient”, a spus reporterul Digi Sport Toni Sorică.

Care a fost cauza morții lui Ilie Balaci

09:40 era ora când mama fostului fotbalist a sunat la 112. Între timp, una dintre vecine, medic de profesie, i-a făcut masaj cadiac până la sosirea ambulaţei. Echipajul ajuns la faţa locului a continuat procedurile de resuscitare, iar apoi a fost înlocuit de o autospecială SMURD. Însă nici medicii nu au mai reușit să facă nimic și au declarat decesul la ora 11:15, din cauza unui accident vascular cerebral.

Cine a fost Ilie Balaci

Născut pe 8 septembrie 1956, la Bistreţ, Balaci a fost supranumit „Minunea blondă” şi este omul de care se leagă marile succese ale Universităţii Craiova din anii ’80.

Ilie Balaci a început să joace fotbal la nouă ani, în 1965, la „piticii” Universității Craiova, şi a debutat în prima divizie la mai puţin de 17 ani (12 august 1973, Jiul Petroșani — Universitatea Craiova 1-1).

O jumătate de an mai târziu, a devenit cel mai tânăr debutant în echipa națională, la 17 ani și şase luni, într-un meci contra Franţei, de la Paris, pierdut cu 0-1, pe 23 martie 1974. A marcat primul gol sub „tricolor” pe 6 octombrie 1976, într-un amical Cehoslovacia – România 3-2, iar în 12 mai 1982 a fost în premieră căpitanul naţionalei într-un amical Argentina – România 1-0.

Ultimul meci la echipa naţională pentru Balaci a fost şi ultimul al lui Mircea Lucescu pe banca tehnică: România – Austria 4-0, pe 10 septembrie 1986, în preliminariile Euro 1988.

A jucat în Divizia A 347 de partide și a marcat 84 de goluri pentru Universitatea Craiova (1973-1985), FC Olt Scornicești (1985-1986) și Dinamo (1986-1988): 76 pentru „Ştiinţa”, şapte pentru FC Olt şi unul pentru Dinamo.

A adunat 69 de selecții şi a marcat de opt ori pentru naţionala României, iar în două rânduri a fost desemnat cel mai bun fotbalist din România (1981 și 1982).

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here