Schimbare MAJORĂ a sistemului de PENSII în România în beneficiul privilegiaților

Sursa: romaniatv.net

Pensiile speciale au avut, în primele şase luni ale acestui an, un impact negativ major asupra bugetului de stat.

Valoarea acestora s-a ridicat la 3,86 miliarde de lei în perioada menţionată, cu 19% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, anunţă economica.net.

Peste 148.000 de oameni au încasat în luna iunie pensie specială, potrivit informaţiilor Caselor de Pensii.

Astfel , peste 9.000 de civili au luat pensie de serviciu în iunie, iar printre ei se numără magistraţi, piloţi, diplomaţi, parlamentari şi grefieri.

Pensiile speciale ale civililor au costat bugetul de stat peste 404,8 milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, cu peste 27% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2017.

Aceste pensiile speciale sunt plătite din bugetul asigurărilor sociale, dar şi din bugetul de stat, în acord cu prevederile legilor prin care li s-au acordat aceste privilegii.

Pensiile speciale ale piloţilor, parlamentarilor, auditorilor publici ai Curţii de Conturi, grefierilor reprezintă 80% din media veniturilor brute lunare din ultimul an de muncă. Diplomaţii, consulii şi magistraţii pensionaţi încasează acum la pensie 80% din salariul de bază şi sporurile avute în ultima lună de muncă.

De asemenea, aproape 139.300 de persoane au încasat pensie specială militară în iunie 2018. În prima jumătate a anului 2018 am plătit de la bugetul de stat 3,45 miliarde de lei pentru pensiile de serviciu militare.

Pensiile de serviciu ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special care aparţin Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului de Interne şi Serviciilor Secrete din ţara noastră se plătesc doar din bugetul de stat.

Pensiile de serviciu din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au costat bugetul de stat 1,66 de miliarde de lei în primul semestru din 2018, cu peste 29% mai mult decât în prima jumătate a anului 2017.

Peste 64.600 de poliţişti, jandarmi, pompieri ISU, dar şi alţi profesionişti care aparţin MAI au încasat pensie de serviciu în luna iunie 2018.

Pensiile de serviciu plătite de Casa de Pensii Sectorială a SRI au costat bugetul de stat 312 milioane de lei în primul semestru din 2018, cu aproape 14% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2017.

Pensiile românilor care au lucrat în SRI sunt administrate de Casa de Pensii Sectorială a SRI. Aproape 10.300 de români au încasat în iunie 2018 pensie de serviciu plătită de Casa de Pensii Sectorială a SRI.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here