Tăriceanu laudă discursul lui Iohannis din Parlamentul European: Liderul ALDE se declară în favoarea unui pact cu preşedintele pe justiţie

Foto: b1.ro

Călin Popescu Tăriceanu a salutat, marţi seară, faptul că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat în discursul susţinut în Parlamentul European că probleme interne ale României sunt un subiect care nu trebuie să fie dezbătut în legislativul european.

„M-am uitat azi la discursul președintelui din Parlamentul European. Mi s-a părut că merită remarcat un lucru, că președintele a declarat că nu dorește să aducă în parlamentul european problemele noastre interne”, a precizat liderul ALDE.

Cât priveşte consultările pe care le va avea miercuri la Palatul Cotroceni cu preşedintele Iohannis privind justiţia, Tăriceanu s-a declarat dornic privind semnarea unui pact de colaborare pe acest domeniu.

”Mi-aș dori ca președintele să ne spună ce preocupări are, ce probleme vede. Vom contura un punct de vedere pe care îl vom prezenta președintelui. Nu aș refuza un pact cu președintele, dar depinde ce pune în el. Să punem și carne, și sare, și legume, și piper, și sare. Știu ce vrem să-i spunem președintelui mâine, dar nu pot să vă spun în această seară. Vreau să văd dacă președintele va solicita un pact, dacă e ideea lui”, a susţinut Tăriceanu.

Dacă Tăriceanu este așa dornic să colaboreze cu președintele Iohannis, nu la fel este situația și în privința lui Dragnea care nici măcar nu a confirmat că PSD va merge la consultările de la Cotroceni. Social-democrații vor organiza o ședință a Biroului Permanent Național, miercuri, de la ora 10:30, în Parlament, pentru a decide dacă vor participa la consultările care vor avea loc cu celelalte partide politice, la Cotroceni, convocate de președintele Klaus Iohannis.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here