Consiliul Județean Olt desființează trei instituții din subordine. Ce se întâmplă cu angajații acestora/ VIDEO

Marius Oprescu

Trei instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean Olt vor dispărea ca entități juridice de-sine-stătătoare. Ele nu vor fi desființate definitiv, ci doar pentru a fi reorganizate sub o singură instituție care se va numi Centrul Județean de Cultură și Artă, structură care va funcționa de la 1 ianuarie 2019.

Instituțiile care, prin reorganizare, dispar ca entități propriu-zise sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Școala Populară de Arte și Meserii și Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”.

Citește și MĂCEL în Olt: Un TIR încărcat cu porci s-a RĂSTURNAT la Colonești. Sute de animale au murit/ Imagini DRAMATICE

Decizia a fost luată de aleșii județului care, joi, au aprobat un proiect de hotărâre privind înființarea Centrului Județean de Cultură și Artă Olt și numărul de personal, organigrama, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare a noii instituții.

„Începând cu data de 01.01.2019 se aprobă înființarea Centrului Județean de Cultură și Artă Olt prin reorganizarea a trei instituții publice de cultură din subordinea Consiliului Județean Olt, care fuzionează prin contopire (…). Instituțiile reorganizate funcționează până la data 31.12.2018, inclusiv, dată după care se desființează, iar drepturile și obligațiile acestora se transferă în patrimoniul persoanei juridice nou-înființate. Centrul Județean de Cultură și Artă Olt se înființează ca instituție publică de spectacole, cu personalitate juridică, de importanță județeană, în subordinea Consiliului Județean Olt, finanțată din bugetul județului Olt și din venituri proprii”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Citește și Consiliul Județean Olt dă bani primăriilor pentru salarii/ Tabelul cu sumele repartizate

Prin urmare, contractele de management ale actualilor directori ai celor trei instituții vor înceta cu data de 1 ianuarie 2019, urmând ca CJ să numească, prin hotărâre, o persoană care să asigure interimatul la conducerea instituției nou-înființate.

Nu vor fi angajați ai celor trei angajați care vor rămâne pe drumuri, potrivit conducerii CJ, tot personalul urmând să fie preluat de Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, susține că, prin această reorganizare, se urmărește o mai mare suplețe a aparatului administrativ din cele trei instituții.

Citește și ATENŢIE dacă staţi în chirie sau v-aţi pus apartamentul la închiriat: ANAF vrea să schimbe regulile jocului

„Ne-am gândit că vom avea un management mai eficient. Această decizie am luat-o pe baza unei analize pe care am făcut-o în ultimii doi ani și la capătul căreia am constatat că este nevoie de această comasare instituțională”, a declarat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here