Sorina Pintea anunţă finalizarea Legii transplantului

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, joi seară, că Legea transplantului este finalizată.

Oficialul guvernamental a precizat că va fi semnat un acord cu Ungaria, prin intermediul căruia zece pacienţi români vor putea face transplanturi pulmonare în ţara vecină.

„Am avut mai multe discuţii cu partea ungară şi astăzi am primit un răspuns de acolo că urmează un acord de principiu, pe care urmează să îl discut cu oficiali de la Budapesta, prin care putem face zece transplanturi pulmonare. (…) Legea transplantului este gata”, a declarat, la TVR, Sorina Pintea, conform Agerpres.

Ministrul a mai spus că a fost făcută o verificare la Agenţia Naţională de Transplant (ANT), unde au fost găsite multe probleme, „unele mărunte, care puteau fi rezolvate uşor”.
„Am făcut o verificare la Agenţia Naţională de Transplant. Am găsit foarte multe, unele chestii mărunte, care puteau fi rezolvate foarte uşor, dar nu a fost niciun interes pentru nimeni. Cei din cadrul ANT nu au fost consecvenţi faţă de ceea ce trebuiau să facă”, a susţinut Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că au fost repartizaţi bani unor centre de acreditate care nu au făcut nicio prelevare, doar declarări de morţi cerebrale.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here