Roger Federer l-a învins pe Marius Copil în finala de la Basel. Performanța carierei pentru român

Foto: digi24.ro

Calificarea în finală este recompensată la Basel cu 209.715 euro şi cu 300 de puncte ATP, iar trofeul cu 427.765 de euro şi 500 de puncte ATP. Pentru român, accederea în finală reprezintă faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră. Datorită parcursului din Elveţia, Marius Copil şi-a asigurat urcarea pe locul 60 ATP, cel mai bun din carieră.

Copil a început mai bine setul secund şi tot el a fost cel care a câştigat primul pe serviciul adversarului, la scorul de 1-0, ghem în care l-a suprins pe Federer cu o scurtă şi cu un lob de efect. Românul s-a desprins apoi la 3-0, deşi a acuzat unele probleme la coapsa stângă.

Elveţianul a fost aproape de o revenire imediată, ca în primul set, având două mingi de break, la 1-3. Însă serviciul românului a funcţionat din nou bine în momentele de criză şi diferenţa de trei ghemuri s-a păstrat.

Meciul s-a mai deschis, punctele s-au lungit, iat spectacolul şi-a făcut loc în St. Jakobshalle, pentru că, odată cu trecerea timpului, oboseala a început să-şi pună ampreta pe evoluţiile celor doi. Din nefericire, Copil a luat câteva decizii greşite, a oprit mingi pe care le-a crezut aut, dar care au fost corectate de hawk-eye şi a pierdut teren pas cu pas. Astfel, l-a ajutat pe Federer să întoarcă setul de la 1-4, iar marele jucător nu a iertat.

Roger Federer a câştigat cinci ghemuri la rând şi şi-a trecut în palmares al 99-lea trofeu din carieră, al nouălea acasă, la Basel, al patrulea consecutiv, după o oră şi 34 de minute de joc.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here