Cel mai dur mesaj al lui Klemm, la 3 ani de la ”Colectiv”: Nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, ca independența justiției să fie amenințată. E un motiv de mare îngrijorare pentru Statele Unite

Nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența justiției să fie amenințată, a declarat ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, la Memorialul dedicat victimelor de la Clubul ”Colectiv”. Este, poate, cel mai dur mesaj al diplomatului american în contextul amplelor dezbateri pe tema Legilor Justiției și Codurilor Penale.

Este, totodată, un semnal de alarmă extrem de puternic pe care-l transmite Klemm.

“Nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența justiției să fie amenințată, că va exista un risc și mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar și pentru Statele Unite”, a spus ambasadorul Hans Klemm, la Memorialul dedicat victimelor de la Clubul #Colectiv.

”El a rememorat solidaritatea pe care a văzut-o după tragedie, din partea populației și a țărilor prietene României, dar și emoția generată de hotărârea românilor de a se opune corupției”, a transmis Ambasada SUA la București, într-o postare pe Facebook.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here