Marius Iancu: Subvenții majorate pentru șomerii care se angajează în muncă și pentru angajatori

Deputatul de Olt Marius Iancu anunță că el și colegii săi din Comisia de Buget, Finanțe și Bănci au dat aviz favorabil proiectului de lege privind prin care vor fi majorate subvențiile acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile.

Este vorba despre proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă.

„Acest act normativ prevede majorarea primei de activare de la 500 lei la 1000 lei pentru șomerii înregistrați care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel putin 3 luni. Se majorează cuantumul subvențiilor acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, absolvenți, persoane cu dizabilitati, șomeri peste 45 de ani, la 2 250 lei, timp de 12 luni. Primesc 2 250 lei pe lună și angajatorii care încheie contracte de ucenicie sau stagiu”, a declarat Marius Iancu.

Scopul acestui proiect legislativ este reducerea deficitului de forță de muncă și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite care să îi convinga pe tineri să rămână să muncească în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here