SCANDAL în justiție! Prima REACȚIE a procurorului confundat de Tudorel Toader cu procurorul general. Cristian Lazăr: Eu am clasat lui Iohannis, nu Augustin Lazăr

Procurorul Cristian Aurel Lăzăr, cel cu care l-a confundat Tudorel Toader pe procurorul general Augustin Lazăr, a confirmat joi, pentru Digi24, că el e cel care a semnat clasarea dosarului în care apărea numele lui Klaus Iohannis.

Cristian Lazăr a declarat penstru sursa citată că a clasat dosarul pentru că nu au fost găsite niciun fel de probe care să susţină acel denunţ și că nu a fost niciodată un secret acest lucru.

Soluția putea fi contestată atât pe calea controlului ierarhic, cât și în instanță, a mai rpecizat procurorul.

Cristian Aurel Lazăr a precizat că sentința a fost dată după ce s-au efectuat audieri efective, chiar Kalus Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, fiind audiat de două ori.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris în cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr că el este cel care a semnat rezoluția de clasare în dosarul președintelui Klaus Iohannis.

De altfel, miercuri, Augustin Lazăr a confirmat că ordonanța de clasare invocată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a fost emisă, confirmată sau verificată de el, ci de Cristian Lazăr.

Augustin Lazăr îl acuză pe Toader că exploatează o eroare de grefă din 2016,  făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de Procuror general al României. Efectuând copii după documente redactate de Augustin Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului General.

Folosindu-se de această eroare, Toader recurge „la un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului”, susține Procurorul general, într-un comunicat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here