Siminica Mirea: Investițiile în mediul rural, motor esențial pentru dezvoltarea societății românești

Investițiile în mediul rural reprezintă unul dintre motoarele esențiale pentru dezvoltarea societății românești, susține senatorul de Olt Siminica Mirea. În ceea ce privește eficientizarea procesului de obținere de fondurilor, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat o platformă online pentru a simplifica procesul în acest sens, anunță parlamentarul.

Începând cu data de 5 noiembrie 2018, cererile de plată ale beneficiarilor de finanțare europeană nerambursabilă vor putea fi făcute prin intermediul unui nou modul online. Acest modul are drept scop autorizarea plaților privitoare la proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020.

„Necesitatea accesului rapid la informații reprezintă motivul principal al acestei digitalizări a actului administrativ, așa cum afirmă și directorul general AFIR. Decizia a fost luată pentru a oferi beneficiarilor un sprijin, asigurând absorbția eficientă a fondurilor și oferindu-se o variantă facilă și sigură pentru depunerea documentelor. 3,76 miliarde de euro este totalul plaților efectuate de AFIR către fermieri, procesatori, autorități publice, anteprenori și beneficiari ai PNDR”, a reliefat senatorul de Olt.

În această primă etapă este asigurată solicitarea online a beneficiarilor submăsurilor 4.3, 6.2, 6.4, 7.2, 7.6 din PNDR 2014 – 2020. Însă, de la 1 decembrie 2018, cererile de plată online vor putea fi depuse și de către beneficiarii altor submăsuri de finanțare.

„Așadar, acest pas firesc al digitalizării s-a produs la momentul potrivit, luând în calcul progresele făcute de AFIR. Actualmente, cererile de finanțare pot fi depuse online”, a mai precizat Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here