Inspectorii de muncă, în control la transportatorii de mărfuri periculoase din Olt

În cadrul Campaniei Naționale privind modul în care se respecta cerințele minime de securitate și sănătate în muncă pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în lunile aprilie, iulie şi octombrie, acţiuni de verificare la societăţile care desfăşoară activităţi economice principale sau secundare de transport rutier de mărfuri periculoase.

Campania a început în luna aprilie cu o întâlnire cu reprezentanții societăților licenţiate de către Autoritatea Rutieră Română pentru desfăşurarea acestor activităţi, ocazie cu care s-au prezentat şi principalele aspecte care vor fi urmărite cu ocazia acestor acţiuni.

Este vorba, printre altele, despre utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă, organizarea activității de securitate și sănătate în muncă și pregătirea și instruirea personalului în acest domeniu, supravegherea stării de sănătate a salariaților etc.

„În luna aprilie, au fost verificați 12 angajatori, dispunându-se un număr de 17 măsuri de remediere a deficiențelor, și au fost aplicate 17 avertismente unui număr de 10 angajatori care au fost identificați cu deficiențe”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

În cursul lunilor iulie şi octombrie, inspectorii de muncă au revenit în control la aceste unităţi, urmărindu-se în principal modul în care acestea au realizat măsurile dispuse cu ocazia controalelor efectuate anterior, constatându-se că angajatorii s-au conformat, a mai precizat șeful ITM Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here