Mihai Niță, despre pericolul ca PSD-ALDE să piardă majoritatea în Camera Deputaților: „Este motiv de îngrijorare”

Întrebat dacă împărtășește îngrijorarea lui Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce privește pericolul care paște coaliția PSD-ALDE în a pierde majoritatea în Camera Deputaților din cauza tensiunilor din interiorul Partidului Social Democrat, deputatul Mihai Niță, președintele ALDE Olt, a răspuns afirmativ.

Liderul ALDE Olt lasă să se înțeleagă faptul că, oricum, majoritatea coaliției la putere este extrem de subțire în Camera Deputaților și că plecarea fie și a unui singur parlamentar din coaliție generează mari probleme majorității actuale.

„Plecarea unui parlamentar din coaliție înseamnă un vot mai puțin. La această oră nu există o majoritate confortabilă, iar plecarea din PSD sau ALDE a parlamentarilor duce la majoritate fragilă sau la pierderea majorității (normal!).

Spun asta pentru că la această oră coaliția are nevoie de 165 de deputați și suntem, cred, 168. Aceasta diferență este un motiv de îngrijorare”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Mihai Niță.

Deși, în ciuda tensiunilor din PSD generate de excluderea din partid a doi grei social-democrați, Adrian Țuțuianu și secretarul general marian Neacșu, Liviu Dragnea susține că „majoritatea nu se va pierde”, Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut că există o îngrijorare în rândul celor din ALDE.

„Am avut câteva discuţii cu colegi de-ai mei, care au venit, evident, preocupaţi, îngrijoraţi, pentru următorul lucru: stau şi îşi pun problema dacă nu cumva majoritatea din Parlament va fi afectată. Aceasta este şi… nu vă ascund că şi preocuparea mea este tot în acest sens”, a declarat, pentru TVR1, Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here