Consiliul Județean Olt a aprobat un acord de cooperare cu Macedonia Centrală din Grecia/ VIDEO

Consilierii județeni ai Oltului au aprobat, joi, în cadrul unei ședințe extraordinare, un acord de cooperare între județele Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt și Mehedinți și Regiunea Macedoniei Centrale din Republica Elenă.

Acordul de Cooperare este inițiat și susținut de către Consulatul General al României la Salonic și vizează asigurarea dezvoltării economico-sociale a comunităților locale semnatare din cele două țări, precum și implementarea unor proiecte de dezvoltare în beneficiul acestora.

„Este vorba despre un acord de parteneriat Regiunea Oltenia și Regiunea Macedonia din Republica Elenă. Am demarat încă de anul trecut această înfrățire între cele două regiuni și, iată, suntem pe ultima sută de metri cu formalitățile. Urmează să meargă cineva la Salonic să semneze acest parteneriat, ca apoi să avem diverse schimburi de experiență culturale, economice, pe învățământ etc., așa cum avem și în cadrul înfrățirii între județul Olt și Regiunea Loiret din Franța”, a declarat, după ședință, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Potrivit raportului la proiectul de hotărâre adoptat de aleșii Oltului, scopul cooperării bilaterale este acela de a dezvolta relații de colaborare în domeniile administrației publice locale, economiei, turismului, învățământului și în alte domenii de interes reciproc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here