Iohannis s-a întâlnit la sediul NATO cu lideri din Belgia, Marea Britanie și Olanda

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la o cină în format restrâns alături de premierul britanic Theresa May, secretarul general al NATO şi lideri ai Belgiei și Olandei.

Premierul britanic Theresa May poartă în aceste zile ultimele discuții cu oficialii Uniunii Europene în vederea unui acord privind Brexitul. În acest context, jurnaliștii străini scriu că May a participat joi seară, la Bruxelles, la o cină de lucru organizată de Jens Stoltenberg, secretarul general NATO. La discuții au mai participat reprezentanți ai României, Belgiei și Olandei, scriu jurnaliștii Daily Express și Reuters.

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, pe 14 noiembrie, o vizită oficială în Marea Britanie. Cu acest prilej, el va avea o întrevedere cu Theresa May. Temele abordate vor viza relația bilaterală, stadiul negocierilor privind Brexit, prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea în sfera securității și apărării, precum și agenda regională.

Ca să se încadreze în data propusă pentru Brexit – 29 martie 2019 -, Theresa May își dorește semnarea acordului de ieșire din Uniunea Eropeană până la sfârșitul acestui an, deoarece actul trebuie aprobat și de parlament.

Dacă May ratează înțelegerea cu UE, Marea Britanie se va confrunta cu o părăsire a Uniunii fără o perioadă de tranziție, lucru care ar afecta economia țării.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here