Gigel Știrbu, amendament la noua lege a pensiilor pentru dreptul slătinenilor de a se pensiona mai devreme cu doi ani/ VIDEO

Deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu, co-inițiator al legii prin care anumite categorii de slătineni și de locuitori din zonele limitrofe se puteau pensiona cu doi ani mai devreme datorită poluării, solicită sprijinul tuturor parlamentarilor de Olt care să îi susțină un amendament la proiectul noii legi a pensiilor din care respectiva prevedere a fost scoasă. Amendamentul prevede reintroducerea acestui drept.

Proiectul noii legi a pensiilor aprobat de guvern și ajuns, pentru vot, în Parlament nu mai cuprinde articolul care, în vechea lege, dădea dreptul cetățenilor care au locuit cel puțin 30 de ani într-un areal poluat să se pensioneze cu doi ani mai devreme, fără să li se reducă veniturile din pensie. În posesia acestui drept intraseră, nu demult, și slătinenii, dar și cei care locuiesc pe o rază de 8 kilometri în jurul municipiului-reședință de județ, printr-o lege inițiată de deputatul liberal Gigel Știrbu și de senatorul PSD de Olt Paul Stănescu, care modifica, în acest sens, Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.

După scoaterea articolului cu pricina din proiectul noii legi a pensiilor, Gigel Știrbu a depus un amendament ca articolul cu pricina să fie reintrodus, el cerând celorlalți parlamentari de Olt să îi susțină acest demers.

„În primăvara acestui an a fost promulgată o lege pentru modificare articolului 65 din Legea 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii. Pe baza modificării acestui articol, locuitorii municipiului Slatina și cei care locuiesc pe o rază de opt kilometri în jurul municipiului aveau posibilitatea, dacă au locuit în acest areal, să se pensioneze cu doi ani mai devreme, respectiv la 63 de ani. Prin noul proiect, Partidul Social Democrat, respectiv olteanca Lia Olguța Vasilescu, care l-a trimis în Parlamentul României, acest drept al acestor oameni este anulat. Ca atare, personal am depus un amendament pentru reintroducerea acestui drept. Fac apel prin intermediul presei ca toți parlamentarii de Olt, dacă țin la acești oameni care le-au dat votul, să voteze acest amendament, astfel încât acest drept să fie acordat în continuare oamenilor din această zonă, greu încercată din cauza poluării”, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here