Vicepremierul Paul Stănescu, mesaj de Ziua Veteranilor: În fața lor avem datoria de a ne înclina cu respect!

Vicepremierul Paul Stănescu a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor.

11 noiembrie este ziua în care îi celebrăm pe militarii români care fac onoare țării participând la misiuni în teatrele de operații!

11 noiembrie 2003 a fost ziua în care România a plătit primul tribut de sânge, ca urmare a acțiunilor desfășurate pentru combaterea terorismului pe plan internațional: sublocotenentul (pm) Iosif-Silviu Fogorași.

Tot pe 11 noiembrie 1918, s-a semnat armistiţiul de la Compiègne (Franţa), dintre Aliaţi şi Germania, armistiţiu ce a pus capăt Primului Război Mondial.

„Anual, pe 11 noiembrie, în Marea Britanie şi Franţa se marchează „Ziua Amintirii”, iar în SUA – «Ziua Veteranilor». În semn de recunoştinţă şi respect pentru veteranii de război şi veteranii din teatrele de operaţii, țările lumii marchează ziua de 11 noiembrie și prin simboluri purtate la rever: macul (ales de britanici) sau albăstreaua (pe care o poartă francezii). Românii poartă astăzi, la rever, bujorul românesc (asociat, în tradiţia şi cultura românească, cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul şi sângele).

Astăzi, cu bujorul românesc la rever și în suflet, le mulțumim tuturor veteranilor pentru că au reprezentat țara cu cinste şi au luptat pentru o lume mai bună! Lor le datorăm ceea ce suntem astăzi și în fața lor avem datoria de a ne înclina cu respect!

Respect Eroilor Armatei României! Respect Veteranilor Români! Sacrificiul Impune Respect!”, se arată în mesajul lui Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here