George Ciamba, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Europene după demisia lui Victor Negrescu

Sursa foto: b1.ro

Diplomatul de carieră George Ciamba este propunerea PSD pentru funcţia de ministrul al Afacerilor Europene după demisia lui Victor Negrescu cu mai puţin de 2 luni înainte de preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Acesta este diplomat de carieră şi lucrează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe încă din 1990. Din noiembrie 2012 îndeplineşte funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Europene, urmărind cu prioritate asigurarea unei participări active a României în toate formatele de lucru ale UE, coordonarea pozițiilor interne susținute în formațiunile Consiliului UE și promovarea contribuției naționale în formularea politicilor europene.

George Ciamba a mai îndeplinit funcţia de ambasador al României la Atena obiectivul major al misiunii sale fiind promovarea relaţiilor bilaterale româno-elene și a cooperării dintre cele două ţări la nivelul UE.

A urmărit cu atenție dezvoltările crizei economice din Grecia, ca parte a fenomenului crizei datoriilor suverane din UE, precum și transformarea acesteia într-o criză politică internă și implicațiile asupra țării noastre.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here