Un important diplomat român, şef de cabinet la premierilor Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu, a MURIT la doar 57 de ani!/ FOTO

Ambasadorul Mihnea Constantinescu, fost șef de cabinet al prim-miniștrilor Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu, a încetat din viață duminică, la doar 57 de ani.

Mihnea Constantinescu a murit fulgerător. Unul din cei mai respectaţi diplomati ai Romaniei s-a stins din viaţă la un spital din Nisa. Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică și a deținut în diverse guverne pozițiile de director al Cancelariei Primului ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat și director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe.

În 2001 a fost reprezentant personal al Președinției în exercițiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul președinției române, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad și consilier al MAE irakian.

Înainte de a intra în serviciul diplomatic, a fost cadru didactic al Universității Politehnice din București, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obținut și doctoratul.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here