Paul Stănescu părăsește Guvernul Dăncilă. Locul său va fi luat de Ilan Laufer

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, în Parlament, pentru schimbarea mai multor miniştri din Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Printre cei care părăsesc Executivul se numără și Paul Stănescu, liderul PSD Olt, după ce acesta s-a ridicat împotriva lui Liviu Dragnea, cerându-i să facă un pas înapoi pentru salvarea PSD.

Paul Stănescu a ocupat funcțiile de ministru al Dezvoltării Regionale și de vicepremier mai bine de un an. Locul său în cele două funcții va fi luat de Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri în guvernul Tudose. Stănescu a căzut în dizgrația lui Liviu Dragnea după ce a avut curajul, alături de alți colegi de partid, să îi ceară liderului PSD să facă un pas înapoi, pentru salvarea PSD.

Remanierea Guvernului Dăncilă aduce schimbări la mai multe ministere. Un alt ministru care va părăsi Cabinetul Dăncilă este Mihai Fifor, care a demisionat luni din fruntea Ministerului Apărării, locul său fiind luat de Gabriel Leș.

Lucian Șova părăsește și el postul de ministru al Transportului, de care se va ocupa Lia Olguța Vasilescu, iar portofoliul de ministru al Muncii îi revine lui Marius Budăi.

„Celebrul” Dănuț Andrușcă pleacă de la Ministerul Economiei în favoarea lui Niculae Bădălău. Alexandru Petrescu preia locul lui Bogdan Cojocaru la Ministerul Comunicațiilor, Daniel Breaz îl înlocuiește la Ministerul Culturii pe actorul George Ivașcu, iar Bogdan Matei va fi noul ministru al Tineretului și Sportului, în locul Ioanei Brad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here