Cota redusă a TVA de 5% a fost extinsă de la 1 noiembrie 2018/ Vezi dacă beneficiezi de această facilitate

Sursa foto: afacerist.ro

În vederea stimulării turismului în România, reducerii evaziunii fiscale, creşterii consumului intern şi stimulării creşterii economice, aplicarea cotei reduse de TVA de 5% s-a extins, începand cu 1 noiembrie 2018, pentru mai multe operațiuni.

Facilitatea se aplică în prezent și în cazul cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv în cazul închirierii terenurilor amenajate pentru camping, dar și pentru serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea.

Și dreptul de utilizare a facilităţilor sportive ale căror activităţi sunt încadrate la codurile CAEN 9311 şi 9313, în scopul practicării sportului şi educaţiei fizice, altele decât cele scutite deja se taxează acum cu doar 5%, ca și serviciile constând în permiterea accesului la bâlciuri, parcuri de distracţii şi parcuri recreative ale căror activităţi sunt încadrate la codurile CAEN 9321 si 9329, în scopul practicării sportului şi educaţiei fizice, altele decât cele scutite.

Extinderea cotei reduse a TVA de 5% se aplică prin aprobarea Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 89 din 4 octombrie 2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr. 854 din 9 octombrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here