Vești excelente pentru SUTE DE MII de cetățeni! Le vor fi ȘTERSE DATORIILE la BĂNCI până de Revelion

Vești extraordinare pentru circa 600.000 de oameni. Până de Revelion, datoriile le vor fi şterse. Astfel că cetățenii cu datorii la bănci vor petrece sărbătorile liniștiți. Măsura aceasta a fost luată cu scopul de a se putea dezvolta, informează Adevărul.

Din nefericire, nu este vorba despre România, ci despre Georgia. Guvernul din Georgia a decis să anuleze datoriile bancare ale cetățenilor care se aflau pe „lista neagră” a băncilor.

Anunțul a fost făcut de către premierul Mamuka Bakhtadze într-o conferinţă de presă, informează EFE, citată de Agerpres.

Potrivit lui Bakhtadze, datoria cetăţenilor georgieni la bănci, organizaţii de creditare sau alte instituţii financiare se ridică la circa 1,5 miliarde de laris (aproximativ 566 de milioane de dolari).

”Datoriile a circa 600.000 dintre cetăţenii noştri vor fi acoperite în totalitate de fundaţia caritabilă ‘Kartu’, care a cumpărat aceste datorii”, a confirmat ministrul de finanţe georgian, Ivane Machavariani.

”Poporul nostru va întâmpina Anul Nou fără datorii, poporul nostru va scăpa de povara cea mai grea”, a subliniat Bakhtadze, care a menţionat că datoriile reprezintă unul dintre principalele motive de sărăcie în rândul populaţiei Georgiei, ţară cu 3,7 milioane de locuitori.

Premierul georgian consideră că anularea datoriilor va permite sutelor de mii de cetăţeni ”să rupă cătuşele şi să ajungă să desfăşoare din nou o activitate economică la scară largă”. Bakhtadze a mulţumit băncilor şi altor instituţii financiare care au participat la negocierile cu guvernul pentru a atinge acest obiectiv şi a salutat îndeosebi implicarea fundaţiei caritabile ‘Kartu’.

Fundaţia ‘Kartu’ este proprietatea multimilionarului Bidzina Ivanişvili, fost premier al Georgiei şi preşedinte al partidului de guvernământ, Visul Georgian. Ivanişvili este cel mai bogat om din Georgia, iar revista Forbes îi estimează averea la circa 4,6 miliarde de dolari.

Opoziţia a declarat că iniţiativa guvernului are legătură cu al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Georgia, care se va desfăşura la 28 noiembrie şi în care se vor înfrunta doi foşti miniştri de externe: Salomé Zurabişvili, susţinută de partidul de guvernământ, şi Grigol Vaşadze, din partea partidului Mişcarea Naţională Unită, al fostului preşedinte Mihail Saakaşvili.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here