Curtea Supremă a decis: Dosarele judecate de completurile de 5, amânate pentru 2019. Ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

Instanța Supremă a decis miercuri ca în cazul ședințelor de judecată programate pentru perioada 3-10 decembrie, completurile de cinci judecători vor amâna toate cauzele pentru luna ianuarie, se arată într-un comunicat de presă al Înaintei Curți de Casație și Justiție.

Adunarea generală a judecătorilor instanței supreme a luat această decizie în contextul în care Curtea de Apel București a admis solicitarea lui Liviu Dragnea și a suspendat hotărârea Înaltei Curți din 8 noiembrie prin care a fost stabilită noua componență a completurilor de cinci judecători.

În cazul dosarului în care este judecat liderul PSD, următorul termen este programat pentru data de 3 decembrie.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al ÎCCJ:

La data de 26 noiembrie 2018, potrivit dispozițiilor art.22 lit. e) din Regulamentul privind organizarea şi funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație şi Justiție, a fost convocată Adunarea generală a judecătorilor instanței supreme pentru a fi consultată cu privire la măsurile necesare pentru buna desfășurare a activității Înaltei Curți de Casație şi Justiție, urmare a deciziei Curții Constituționale prin care s-a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională şi a hotărârii Curții de Apel București prin care s-a suspendat executarea Hotărârii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018.

La adunarea generală a participat un număr de 88 de judecători din 110 în funcție.

Având în vedere obiectul consultărilor, s-a constatat că este oportun ca judecătorii Secției de contencios administrativ şi fiscal să nu participe la discuțiile privind efectele hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti asupra măsurilor administrative vizând funcţionarea completurilor de 5 judecători.

În continuare, adunarea generală şi-a desfăşurat lucrările în prezenţa a 67 de judecători.

În urma dezbaterilor, s-a hotărât în majoritate ca Adunarea generală a judecătorilor să emită un comunicat de presă în care să aducă la cunoştinţa persoanelor interesate că există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu-şi pot desfăşura activitatea de judecată.

În urma consultărilor, au fost exprimate 62 de opinii în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie 2018, completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018 vor acorda noi termene de judecată.

În urma consultărilor ce au avut loc în Adunarea generală, la data de 27 noiembrie 2018 s-a întrunit Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care, prin Hotărârea nr. 152 a stabilit că la şedinţele de judecată ale completurilor de 5 judecători din data de 3 şi 10 decembrie 2018, vor participa membrii titulari sau supleanţi, după caz, în compunerea aprobată prin Hotărârea Colegiului de conducere nr. 139 din 13 noiembrie 2018, în prezent în vigoare.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here