Copiii și cadrele didactice de la Școala „Nicolae Titulescu” din Caracal au celebrat Centenarul Marii Uniri/ FOTO

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Caracal au marcat, miercuri seară, Centenarul Marii Uniri, dar și ziua școlii lor, printr-un spectacol de excepție susținut de copii la Teatrul Național „Ștefan Iordache”. La eveniment au participat și reprezentanți ai administrației publice locale, printre care primarul municipiului, Liviu Radu, dar și consilierul județean Lucian Bondrescu.

Desfășurat sub genericul „Școala Gimnazială «Nicolae Titulescu» la ceas de sărbătoare – 100 de ani de istorie prin suflet de copil”, spectacolul a fost unul extrem de emoționant pentru părinți, cadre didactice și invitați.

„Este început de iarnă și inimile ne sunt încărcate de emoție, căci nouă, cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale «Nicolae Titulescu”, elevilor, părinților, prietenilor, această perioadă din an ne oferă două motive mari de bucurie: 1 Decembrie, Ziua Națională a României și 6 decembrie, ziua Școlii «Gimnaziale Nicolae Titulescu”.

În acest an sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de unitate națională, de trăiri și simțiri în spirit românesc și 32 de ani de la înființarea școlii noastre, 32 de ani de când familia Școlii Generale Nr 7, cum a fost cunoscută inițial, a început să formeze copii, să crească, an de an, prin rezultatele pe care le-a lăsat și prin generațiile de elevi care ne-au făcut și ne fac mândri”, a spus, în deschiderea evenimentului, Cornelia Mariana Mușat, directoarea școlii.

Sub coordonarea mai multor dascăli implicați în pregătirea lor, cei mai talentați copii ai școlii au recitat versuri și au interpretat, vocal și instrumental, cântece patriotice, au susținut dansuri populare și au vorbit despre istoria țării.

Copiii au fost susținuți și aplaudați, în afară de părinți, de mai mulți invitați, printre care s-au numărat primarul orașului, Liviu Radu, consilierul județean Lucian Bondrescu, inspectorii școlari Cristina Boruz și Luminița Floricel, consilierii locali Marin Maciu și Dan valentin Ionescu. Din public nu au lipsit directori ai unor instituții de învățământ, foști profesori și învățători ai școlii organizatoare.

Directoarea școlii, Cornelia Mariana Mușat și primarul Liviu Radu

Corul școlii

Consilierul județean Lucian Bondrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here