Klaus Iohannis a promulgat legea pentru ”Autostrada Unirii” într-o ceremonie organizată la Cotroceni

Sursa foto: b1.ro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, într-o ceremonie publică, Legea privind realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. La Cotroceni au fost chemați reprezentanţii celor două asociaţii civice din Iaşi care militează pentru autostradă şi parlamentarii care au iniţiat proiectul, informează B1 TV. 

După semnarea decretului, șeful statului s-a declarat convins că această autostradă se va realiza, de vreme ce acum există o lege în acest sens.

„Cred că o să avem această autostradă pentru că acum deja avem o lege care spune clar că este obligatorie realizarea ei. Nu imi imaginez ca vreun guvern îndrăznește să ignore o lege pe o temă atât de importantă pentru români.

Am hotărât să facem o ceremonie publică cu această ocazie pentru că este un proiect dorit, așteptat de români. Cum se numește Autostrada Unirii, am considerat că în prag de Zi Națională este un moment foarte protrivit pentru aceasta ceremonie”, a declarat Klaus Iohannis.

Proiectul de lege a fost iniţiat în luna mai a anului trecut de un grup de 71 de parlamentari de la toate partidele politice, cu excepţia ALDE. Termenul de finalizare ar fi de patru ani de la intrarea în vigoare a legii. Autostrada, de 320 de km,ar urma să fie construită din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Iniţiatorii legii critică întârzierile Guvernului, care îşi propunea ca abia în 2021 să înceapă realizarea studiilor de fezabilitate pentru această autostradă.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Foto: Inquam Photos / George Calin

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here