Marius Oprescu: Dacă opinia d-lui Stănescu n-a trecut în CEx, asta nu înseamnă că nu e corectă/ VIDEO

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a lăsat să se înțeleagă, joi, că acțiunile lui Paul Stănescu, în răspăr cu majoritatea Comitetului Executiv Național al partidului, nu va atrage răzbunări ale conducerii centrale împotriva filialei județene, nici la nivel administrativ, nici la nivel politic. Mai mult: faptul că opinia lui Paul Stănescu nu a fost acceptată de CExN nu înseamnă că ea nu ar fi una corectă.

Liderul executiv al PSD Olt a spus că zvonurile potrivit cărora organizația județeană ar putea avea de suferit, inclusiv la nivelul finanțării proiectelor, după ce Paul Stănescu și-a depus demisia din funcțiile de vicepremier și de ministru al Dezvoltării Regionale, sunt pure speculații.

„Ordonanţa 28 funcţionează după o lege, nu după anumite aversiuni pe care le au unii faţă de noi. Este o Lege, Ordonanţa 28. Proiectele existente au fost obţinute de judeţul Olt înainte ca domnul Stănescu să fie ministru al Dezvoltării, n-au nicio legătură una cu alta. Sunt de şase ani în Consiliul Judeţean şi ştiu despre ce vorbesc, vă spun sigur că Ordonanţa 28 a funcţionat după o lege, sunt nişte criterii acolo, m-am ocupat de depunerea proiectelor din judeţul Olt şi, efectiv, a fost vorba despre încadrarea în criterii. Nu s-a folosit niciodată o influenţă politică sau vreo pârghie politică pentru a obţine proiecte mai multe sau mai puţine. Suma alocată judeţului Olt a fost în funcţie de anumite criterii, de populaţie, de mărimea localităţii şi de inversul capacităţii financiare și, mai departe, pe localități. Aceste zvonuri sunt pure speculaţii”, a declarat Oprescu.

Mai mult, preşedintele executiv al PSD Olt susține că, dacă opinia lui Paul Stănescu nu a fost îmbrățișată de Comitetul Executiv al partidului, asta nu înseamnă că ea nu ar fi corectă, ci că „CEx-ul, în perioada aceasta, își dorește altceva”.

„Într-un partid, poţi să ai altă opinie. Nu putem să avem toţi aceeaşi opinie. Dacă opinia pe care a avut-o domnul preşedinte Paul Stănescu n-a trecut în Comitetul Executiv, asta nu înseamnă că nu e corectă. A arătat că Comitetul Executiv, în perioada asta, îşi doreşte altceva. Dar asta nu înseamnă că nu este corectă sau că noi nu îl susţinem în demersul pe care l-a început şi opinia pe care a emis-o”, a reliefat Marius Oprescu.

În context, liderul executiv al PSD Olt a arătat că nu se teme de o schimbare a conducerii organizației județene.

„Există un statut. Partidul nu este al cuiva personal, este constituit pe baza unui statut înregistrat la Tribunalul Bucureşti”, a mai declarat preşedintele excutiv al PSD Olt.

De asemenea, Marius Oprescu susține că funcția de ministru pe care Paul Stănescu o ocupă și din care i s-a cerut să plece nu a fost niciodată cerută, ci, din contra, Stănescu a fost rugat să intre în Guvern pentru că aveau nevoie de el.

„Până acum un an, organizaţia Olt n-a avut ministru. Și ne-am făcut treaba, am rezolvat problemele judeţului. Acest post de ministru nu ni l-am dorit, aşa cum a spus şi domnul preşedinte Paul Stănescu, public. Nu a dorit să intre în Guvern, a fost rugat să intre în Guvern pentru că aveau nevoie atunci de el, era un moment politic mai delicat şi a acceptat acest lucru. Ieşirea dânsului din Guvern pe baza unei opinii separate faţă de majoritatea Comitetului Executiv nu înseamnă că nu avem dreptate sau că dânsul nu are dreptate, ci că, așa cum am mai spus, la acel moment, Comitetul executiv și-a dorit altceva”, a mai precizat Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here